Η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με 100 εκατ. ευρώ από την Fraport [Εικόνες & Βίντεο]

Το μέλλον του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» παρουσίασε η Fraport Greece κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου σε δύο χρόνια θα βρίσκεται ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου.

Εκτός από την κατασκευή νέου σταθμού, συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 34.033 τ.μ.,

η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού 24.000 τ.μ.

καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μετά από την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47%ενώ διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροιμε τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Alexander Zinell, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, αλλά και στον συμβολισμό του για την Ελλάδα: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να ξεκινήσει αυτή η επόμενη μέρα από αυτόν τον ιστορικό τόπο. Το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί απλώς μέρος του κατασκευαστικού προγράμματος. 100 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 415 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, θα διατεθούν εδώ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Στόχος μας είναι η πλήρης μεταμόρφωσή του σε έναν σύγχρονο κεντρικό κόμβο για τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια».

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκ μέρους του μετοχικού σχήματος της Fraport Greece, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Dr. Stefan Schulte, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fraport AG και ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Δ/νων Σύμβουλος της Ιntrakat, εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, καθώς επίσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το newmoney.gr

Φωτογραφίες, βίντεο: iefimerida.gr