Επεισόδια στις πορείες για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη-Πάτρα [Εικόνες & Βίντεο]

Πειραιάς
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον Πειραιά, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου πριν από λίγο πριν τις 21:00 είχε καταλήξει η πορεία μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά στη γειτονιά του, στο Κερατσίνι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού είχε ως αφετηρία το σημείο της δολοφονίας του. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

Περισσότερα από 2.000 άτομα κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών οδών του Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη αλλά διακριτική. Η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστρατεύσει και ελικόπτερο το οποίο πετάει αδιάκοπα πάνω από τον Πειραιά παρακολουθώντας την κίνηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής.

Θεσσαλονίκη

Επεισόδια όμως έχουν ξεσπάσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Εγνατία, εκεί όπου κατέληξε η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησε αντεπίθεση των αστυνομικών.

Πάτρα

Λίγο νωρίτερα επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στο κέντρο της Πάτρας.

 

Το χρονικό της πορείας στον Πειραιά:

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνεται προς το Δημοτικό Θέατρο όπου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μία ώρα μετά (πριν τις 20:30) η πορεία έφτασε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού που αποκλείει τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Λίγα λεπτά μετά μικρής έκτασης επεισόδια τώρα στην πλατεία Κοραή με τη λήξη της πορείας. Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των ανδρών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι νεαροί απωθήθηκαν γρήγορα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γύρω στενά.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα από τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη:

Δείτε βίντεο που δημοσιεύει το “Πρώτο Θέμα” από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Βίντεο και Φωτογραφίες από το Thestival με τα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το “iefimerida”

Mε πληροφορίες από “Πρώτο Θέμα” και “iefimerida”