Στα χνάρια του Γαβρόγλου ο Μπουτάρης: Προτείνει αλλαγή στο ωράριο καταστημάτων

Την εφαρμογή ενός ωραρίου σύμφωνα με τα «ευρωπαϊκά πρότυπα» για τη λειτουργία της αγοράς προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Την σχετική πρόταση εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, τονίζοντας ότι «το σημερινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς είναι εξαντλητικό για τις εργαζόμενες μητέρες».

«Έρχεται χειμώνας και τα σχολεία άνοιξαν. Όπως έχω πει και στο παρελθόν το σημερινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς είναι εξαντλητικό για τις εργαζόμενες μητέρες που βλέπουν ελάχιστα και μάλιστα κατάκοπες τα παιδιά τους», γράφει συγκεκριμένα ο Γιάννης Μπουτάρης προτείνοντας το εξής: «Προτείνω την εφαρμογή ενός ωραρίου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα π.χ. 10:00- 18:00.» 
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης έσπευσε μάλιστα να προδιαγράψει τον αντίκτυπο μιας ενδεχόμενης υλοποίησης αυτού του μέτρου, μιλώντας για «θετικό αντίκτυπο στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης».
Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι η πρότασή του αφορά μόνο στο ωράριο των καταστημάτων:
«Το ωράριο 10:00-18:00 που προτείνω αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς της Θεσσαλονίκης. Επειδή ορισμένοι διάβασαν αποσπασματικά τις δηλώσεις μου… » 
Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Μπουτάρη: