"Ρίχναμε λάδι γιατί η Αγία Γραφή λέει ότι είναι θαυματουργό", είπαν οι γυναίκες που κατέστρεφαν εκθέματα στα μουσεία

Συνελήφθησαν στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο οι δύο γυναίκες που περιφέρονταν στα μουσεία και έριχναν λάδι στα εκθέματα. Πρόκειται για Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας.

Όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι στο μουσείο, οι γυναίκες, που συνελήφθησαν λίγο πριν ακουμπήσουν την τεφροδόχο της καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη, είχαν ήδη ακουμπήσει δύο εκθέματα και δέχθηκα την παρατήρηση των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, παρέμειναν στο χώρο του μουσείου για περισσότερο από μία ώρα, μέχρι να συλληφθεί η μία, μετά την έξοδό της απ’ την αίθουσα του ναυτικού αγώνα.

Τις πρόδωσαν τα λαδωμένα χέρια

Η σύλληψή τους οφείλεται στην παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου στο ταμείο του μουσείου, που πρόσεξε ότι τα χέρια τους ήταν λαδωμένα και η οποία ενημέρωσε τους φύλακες του μουσείου.

«Παίρνω στο Μουσείο τους φύλακες και τους εφιστώ την προσοχή ότι οι δύο κυρίες δεν μου αρέσουν» είπε η υπάλληλος.

Στη συνέχεια κλήθηκαν οι αστυνομικοί, και μέχρι να φτάσουν οι εργαζόμενοι του μουσείου τις παρακολουθούσαν διακριτικά. Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν λάδι στις τσάντες των γυναικών, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια του μουσείου.

Ρίχναμε λάδι γιατί είναι θαυματουργό

Οι δύο γυναίκες, που κατά το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν φθορές στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι «ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό».