Βομβαρδισμένο τοπίο η Θεσσαλονίκη - Συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ-διαδηλωτών, καταστροφές & συλλήψεις (Εικόνες & Βίντεο)

Πεδίο μάχης έγινε το το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών και ανδρών των ΜΑΤ.

Διαδηλωτές πέταγαν στους αστυνομικούς πέτρες, κροτίδες, φωτοβολίες και άλλα αντικείμενα, ενώ η αστυνομία για να τους απωθήσει έκανε χρήση χημικών και έριξε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ, κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Από τις βίαιες συγκρούσεις δύο άτομα τραυματίστηκαν και ένας άνθρωπος κατέληξε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προσήχθησαν 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα. Από την προανάκριση σχηματίστηκαν δικογραφίες για 7 άτομα, ενώ σε βάρος μιας ανήλικης σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στη Γ’ Σεπτεμβρίου, και λίγο μετά τις 7, στη συμβολή με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου, έξω απ’ το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ξέσπασαν επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 50 περίπου άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες.

Ένταση υπήρξε και νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου οι αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και πραγματοποιούσαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, ομάδες ατόμων εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, όπου σε κάποια από αυτά ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν σε θαμώνες.

Επιθέσεις από διαδηλωτές δέχθηκαν κι δημοσιογράφοι και εικονολήπτες που κάλυπταν τις συγκεντρώσεις.