Εξώδικο στην κυβέρνηση από τους Έλληνες ψαράδες - Ζητούν προστασία από τις επιθέσεις των Τούρκων

Σε απόγνωση οι Έλληνες αλιείς από την προκλητική και παραβατική παρουσία των τούρκων ψαράδων στις ελληνικές θάλασσες.

Με εξώδικό τους προς την κυβέρνηση ζητούν τη άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, που τίθεται σε κίνδυνο, αφού δέχονται ακόμη και τα πυρά των Τούρκων που εισέρχονται παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ψαρέψουν.

Όπως αναφέρουν στο εξώδικο τους, το Λιμενικό παραμένει θεατής και δεν αντιδρά, όταν ενημερώνεται από τους ίδιους για περιστατικά απειλών σε βάρος Ελλήνων ψαράδων, ακόμη και με πυροβολισμούς, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, με στόχο την εκμετάλλευση από τους Τούρκους του αλιευτικού πλούτου των ελληνικών θαλασσών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7», του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου ΑλεξανδρούποληςΔημ. Σαρίκας, έκανε λόγο για διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων αράδων, όχι μόνο με πυροβολισμούς και λεκτικές απειλές, αλλά και με επικίνδυνους ελιγμούς που εκτελούν με τα γρήγορα σκάφη τους κοντά στα ελληνικά αλιευτικά. Όπως τόνισε, επί σειρά ετών γίνονται έγγραφες διαμαρτυρίες και παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο για την συμπεριφορά των Τούρκων συναδέλφων τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί κάποια απάντηση ή να έχει γίνει ορατή κάποια ενέργεια της ελληνικής πλευράς.