Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε την πλαστογραφία ο γιατρός - Κατασχέθηκε ο ιατρικός φάκελος

Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, ενώ παράλληλα ζήτησαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις - Παραδοχή του γιατρού για πλαστογραφία του εγγράφου αλλά άρνηση για δωροδοκία - Τους φακέλους για την υπόθεση ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Σε κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλωρου προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές, που συνεχίζουν την έρευνα με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα, ζήτησαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Η εισαγγελία διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, στρέφει τις έρευνες στα κρατικά νοσοκομεία στην επιτροπή ΚΕΠΑ, στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού αλλά και σε άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα αποφυλάκισης.

Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση ο γιατρός

To μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί φέρεται να ανέλαβε ο γιατρός που προσήλθε αυθορμήτως χθες, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εξετάστηκε ως ύποπτος στο πλαίσιο της έρευνας για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Ο γιατρός, που κατέθεσε χθες ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας στην εισαγγελία, φέρεται να παραδέχθηκε εν μέρει την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού υπνικής άπνοιας. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τη δωροδοκία, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου από την Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εισαγγελία διαφθοράς αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και άλλοι γιατροί οι οποίοι γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, ενδέχεται από την εισαγγελία διαφθοράς η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρία άνω του 67%, ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν υπάρξει και άλλες αποφυλακίσεις τύπου Φλώρου.

Γιατροί δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, δικηγόροι που υπέβαλαν το αίτημα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, μέλη της υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που πιστοποίησαν την αναπηρία του και γενικότερα όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις σκανδαλώδεις, όπως αποδείχθηκε, διαδικασίες αποφυλάκισης του 39χρονου, μπαίνουν στη σειρά για να εξεταστούν από την εισαγγελία διαφθοράς, που διενεργηθεί τη συγκεκριμένη έρευνα.

Βασικό ζητούμενο της έρευνας

Βασικό ζητούμενο της έρευνας είναι να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων γύρω από τις συνθήκες αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa τον περασμένο Αύγουστο και κυρίως γύρω από τα κίνητρα και τα τυχόν ανταλλάγματα όσων τον συνέδραμαν στη συλλογή, αλλά και στην τελική έγκριση των ιατρικών γνωματεύσεων που προσκόμισε.

Με στόχο λοιπόν να διαλευκανθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από τον Αριστείδη Φλώρο και αυτό της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από πρόσωπα που υπέγραψαν τις ιατρικές του γνωματεύσεις και που πιστοποίησαν την αναπηρία του, η εισαγγελία ανοίγει το πεδίο της έρευνας της προς κάθε κατεύθυνση.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα που «ψάχνει» η εισαγγελία διαφθοράς είναι: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή», αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στην εισαγγελία διαφθοράς και εξετάζονται εξονυχιστικά. Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού κ. Σπύρου Ζακυνθινός, ο οποίος είχε καταγγείλει και τον γιατρό που κατέθεσε ως ύποπτος ότι βρίσκεται πίσω από την πλαστογραφία του πιστοποιητικού για την υπνική άπνοια.

Τους φακέλους για την υπόθεση Φλώρου ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Τους φακέλους για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου ζήτησε απο τον ΕΦΚΑ και τον «Ευαγγελισμό» ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του επιχειρηματία, «με σκοπό την εκδίκαση και τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του συλλόγου».

Ο ΙΣΑ ζητεί άμεση ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί, «σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του».

Επίσης, ζητεί από την αρμόδια για τα ΚΕΠΑ υπηρεσία του ΕΦΚΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην. Θα πράξει το καθήκον του, όπως ορίζει ο νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Με πληροφορίες από το in.gr και το protothema.gr