Θρίλερ με τον θάνατο μοντέλου στην Κεφαλονιά - Η προειδοποίηση του ιατροδικαστή

Το χρονικό του θανάτου, το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές στην θαλαμηγό και τα αναπάντητα ερωτήματα

Πρώτο θέμα είναι στα αυστραλιανά ΜΜΕ ο θάνατος της Sinead McNamara που βρέθηκε απαγχονισμένη σε θαλαμηγό στην Κεφαλονιά.

Πέπλο μυστηρίου

Το 20χρονο μοντέλο από την Αυστραλία βρέθηκε κρεμασμένο με σχοινιά στην πρύμνη του Mayan Queen IV, όπου εργαζόταν ως μέλος του πληρώματος, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής 31 Αυγούστου, όπου έκανε την τελευταία της βάρδια. Η θαλαμηγός ήταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό, ωστόσο το κουβάρι με τα αναπάντητα ερωτήματα δεν έχει ξετυλιχτεί.

Τις συνθήκες του θανάτου της εξακολουθεί να της καλύπτει πέπλο μυστηρίου, παρά το γεγονός ότι για την ώρα αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές  

Οι ελληνικές αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γιοτ, το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές της ζωής της κοπέλας. Ίσως αυτό να μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι δικοί της άνθρωποι για να μάθουν υπό ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη.

Εκτός από το βίντεο, οι Αρχές εξετάζουν και το κινητό της άτυχης κοπέλας, εστιάζοντας στα μηνύματα που ίσως δέχτηκε ή έστειλε το μοιραίο βράδυ.

Πρώτο θέμα στα αυστραλιανά ΜΜΕ

Στα αυστραλιανά ΜΜΕ ο θάνατος της άτυχης κοπέλας έχει γίνει πρώτο θέμα με συνεχείς ανταποκρίσεις από το νησί του Ιονίου.

Επιπλέον, χρήστες του Instagram, του δικτύου που χρησιμοποιούσε διαρκώς η 20χρονη για να ανεβάζει φωτογραφίες της, αναρτούν στον λογαριασμό της εικόνες από τα πρωτοσέλιδα.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδερφή της

Η Sinead McNamara περίμενε τη μητέρα και την αδερφή της για να περάσει μαζί τους μερικές μέρες διακοπών, πριν επιστρέψει στην Αυστραλία. Οι δύο γυναίκες έμαθαν εν πτήσει τα τραγικά νέα, ενώ η σορός της McNamara θα επιστρέψει στην Αυστραλία για να ταφεί.

Η προειδοποίηση του ιατροδικαστή 

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 20χρονου μοντέλου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της προήλθε από απαγχονισμό. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσουν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο άψυχο κορμί του μοντέλου.

Ο θάνατός αποδίδεται μεν σε αυτοκτονία, υπάρχουν όμως πολλά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση που έχει σοκάρει την Αυστραλία και την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιατροδικαστής είπε στις γυναίκες να μην επισκεφτούν το νεκροτομείο, καθώς η σορός βρισκόταν σε κακή κατάσταση.

Το χρονικό του θανάτου

Ο άνθρωπος που βρήκε το 20χρονο κρεμασμένο στο πίσω κατάστρωμα του υπερπολυτελούς γιοτ περιέγραψε στο news.com.au τις τραγικές στιγμές. Πως προσπάθησαν να της σώσουν τη ζωή και πως περιπολικό της αστυνομίας είχε περάσει μερικά λεπτά πριν από το σημείο.

Πρόκειται για τον καπετάνιο ενός σκάφους που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στο Mayan Queen IV, στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με έναν φίλο του, επέστρεφε στο πλοίο του περίπου στη 01:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν είδε τη νεαρή γυναίκα. Ο καπετάνιος, σύμφωνα με τον φίλο του, της φώναξε «τι κάνεις;» και όταν εκείνη δεν απάντησε, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως, στο σημείο έφτασαν άνδρες του λιμενικού αλλά και μέλη της ασφάλειας του γιοτ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του καπετάνιου, κατά τραγική ειρωνεία, από το σημείο είχε περάσει λίγα λεπτά πριν ένα περιπολικό αλλά δεν είδε τη νεαρή γυναίκα. Ο ίδιος περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών και των γιατρών να σώσουν τη ζωή της άτυχης Sinead McNamara. Μισή ώρα αφού τη βρήκαν, αποφασίστηκε να γίνει αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Στην ουσία πανηγυρίζαμε στην αρχή γιατί πιστεύαμε πως είχε σωθεί. Αργότερα, όμως, μάθαμε ότι πέθανε», είπε ο φίλος του καπετάνιου. Το 20χρονο μοντέλο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ώρες αφού είχε πέσει σε κώμα.

Η Sinead McNamara τα τελευταία πέντε χρόνια διέμενε στο Σίδνεϊ και εργαζόταν σε γιοτ ενώ ταξίδευε στην Ευρώπη.