Πώς η κλιματική αλλαγή επηρέασε τον τουρισμό στο Ηράκλειο Κρήτης

Στην κλιματική αλλαγή αποδίδει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, την μειωμένη προσέλευση τουριστών στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μιλώντας στον ιστότοπο cretapost.gr.

Αισθητή μείωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Οι αρμόδιοι φορείς αναφέρουν ειδικότερα πως τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο υπήρξε αισθητή μείωση στην πληρότητα σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια.

«Πρόκειται για την χειρότερη περίοδο των τελευταίων τριών χρόνων. Φέτος, είχαμε έναν πολύ καλό Απρίλιο, έναν πολύ καλό Μάιο και Ιούνιο. Το κλίμα όμως αυτό δεν συνεχίστηκε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και συγκεκριμένα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επεσήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάνοντας στη συνέχεια μνεία στους λόγους που συνέβαλαν σε αυτή τη μείωση.

«Η κλιματική αλλαγή ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους. Οι μεγάλες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε όλες της χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία – που είναι και η βασική μας αγορά – η Γαλλία, η Σκανδιναβία κτλ δεν άφησαν τον κόσμο να φύγει για διακοπές. Ένας δεύτερος λόγος ήταν πως άνοιξε πολύ η αγορά της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Τέλος, υπήρξε και μια μείωση της τάξης του 30% στους Ρώσους εξαιτίας της πτώσης του ρουβλίου», αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Καλύτερη εικόνα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Παρά την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, οι προσδοκίες για τους επόμενους μήνες είναι αυξημένες, με τους αρμόδιοι φορείς να έχουν λόγους να είναι αρκετά αισιόδοξοι, δεδομένου ότι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι κρατήσεις είναι αυξημένες.

Ο κ. Χαλκιαδάκης υπογράμμισε σχετικά: «Ευτυχώς η κακή εικόνα διορθώνεται. Η αρχή έγινε στα τέλη του Αυγούστου ενώ οι δύο πρώτοι φθινοπωρινοί μήνες – Σεπτέμβριος και Οκτώβριος – παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια».