Μητρετώδης-Κούκλατζης: "Ποιο ήταν το λάθος μας"

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα σύνορα από τους Τούρκους, μετά την αποφυλάκισή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης και την επιστροφή τους στην πατρίδα, κατέθεσαν στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν από τους Τούρκους.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού μόλις την περασμένη Τετάρτη (29.08.2018) και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί κάνουν λόγο για λάθος, που τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Τι κατέθεσε ο Άγγελος Μητρετώδης

Στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ ο ανθυπολοχαγός Άγγ. Μητρετώδης, υποστηρίζει ότι παρασύρθηκαν και πέρασαν στην περιοχή των τούρκων ακολουθώντας ίχνη που εντόπισαν στο χιόνι, τα οποία πίστευαν ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών.

Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά ΑΛΤ! Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος «Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει».

Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Τι είπε ο Δημήτρης Κούκλατζης

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και η κατάθεση του λοχία Δημ. Κούκλατζη και επιβεβαιώνει όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη  αιχμαλωσία τους.