Ομόφωνο «φύγε» στον (αμετανόητο) Ψινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα - Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι!

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, οι εργασίες τhς οποίας ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, με αντικείμενο την έκδοση ψηφίσματος για την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη.

Ομόφωνο “φύγε” από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα με τις ψήφους των 25 παρόντων συμβούλων (από το σύνολο των 33), με τα μέλη του συμβουλίου να ζητούν την παραίτηση Ψινάκη υπό το σύνθημα: “Ψινάκη παραιτήσου το θέλουν οι νεκροί σου”.

Πολίτες εισήλθαν στην αίθουσα την ώρα της συνεδρίασης ζητώντας την αποπομπή του Δημάρχου Μαραθώνα καθώς και την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου.

Δημοτικός σύμβουλος αποκάλεσε “πολιτική χολέρα” τον Δήμαρχο, ο οποίος για άλλη μία φορά απουσίαζε, ενώ επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της ακύρωσης της χθεσινής παράστασης “Αντιγόνη του Σοφοκλή”, τα έσοδα της οποίας προορίζονταν για τους πυρόπληκτους.

Αμετανόητος ο Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι

Πολίτες με μαύρες σημαίες – Οργισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Από νωρίς είχαν αρχίσει να καταφθάνουν αρκετοί πολίτες με μαύρες σημαίες διαμαρτυρόμενοι για την εξαφάνιση του Δημάρχου από τότε που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μάλιστα επρόκειτο να καταθέσουν το ψήφισμα τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Ειδικότερα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Μπαϊρακτάρης τόνισε τα εξής: “Σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της πέμπτης κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα και πλέον παραμένω απλώς δημοτικός σύμβουλος και τίθεμαι στην διάθεση σας να βοηθήσω όπως μπορώ. Προσθέτω την υπογραφή μου στο ψήφισμα και καλώ τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί πριν τον διώξουμε”.

Ένας ακόμη από τους Δημοτικούς Συμβούλους που εξελέγησαν με τον Ηλία Ψινάκη, ο Γιάννης Μπούσουλας, ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και Αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, δήλωσε στο σημερινό συμβούλιο πως παραιτείται.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης αποκάλεσε “πολιτική χολέρα” τον Ηλία Ψινάκη δηλώνοντας: “Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου Δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα που λέγεται Ψινάκης”.

Ενώ ο Αλέξανδρος Σόμογλου, Δημοτικός Σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Ηλία Ψινάκη αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό, τόνισε πως “Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα social media και να κάνει λόγο για συμπαράσταση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελή έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Κάθε μέρα κοιτάζομαι στον καθρέφτη και μετανιώνω που συμμετείχα”.

 

“Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή”

Μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισαν τα ακόλουθα:

“Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου”.

 

Παρακολουθήστε βίντεο από τη συνεδρίαση: