Η Αστυνομία ρίχνει ευθύνες στην Πυροσβεστική: "Άργησαν να μας ενημερώσουν"

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος. Μέχρι τότε δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

Για τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έστελναν πολλούς ανθρώπους πίσω στο Μάτι αντί να τους απομακρύνουν, ο κ. Κατσιαμάκας είπε: «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής. Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι».