Η επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο Ίδρυμα μέσα από φωτογραφίες - Η συγκίνηση και οι διάλογοι

H επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Μάτι και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα μέσα από φωτογραφίες – Οι διάλογοι με την ηγουμένη και τον Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Μάτι, και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, τα οποία καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας, επισκέφθηκε σήμερα ο Ἐξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με τη συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, η Ηγουμένη και οι Μοναχές, υποδέχθηκαν τον κ. Πρόεδρο, και τον ξενάγησαν στους κατεστραμμένους χώρους του Μοναστηριού και του Ιδρύματος.

Ο κ. Πρόεδρος εξεπλάγη από το μέγεθος της καταστροφής των κτιρίων αλλά και από την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου, και της γύρω περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις πρώτες κινήσεις και προσπάθειες ανακατασκευής των κτισμάτων του Ιδρύματος και του περιβάλλοντος χώρου.

Ο κ. Πρόεδρος υπεσχέθη ότι θα υπάρξει αρωγός στην προσπάθεια αυτή με κάθε δυνατό μέσο.

 

Πηγή: www.romfea.gr