Κάλεσμα Ψινάκη μέσω Instagram: Σας περιμένω όλους να κάνουμε τα αποκαΐδια πάλι παράδεισο

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, επανέρχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας όσους βρίσκονται στο πλευρό του αυτές τις στιγμές.

Ο Ηλίας Ψινάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τις ζωές που χάθηκαν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν κάνει αναφορά σε ευθύνες, παρά κάνει λόγο για fake news.

Μέσω του μηνύματός του, που είναι αναρτημένο τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα συνοδευόμενο από μία φωτογραφία με κεριά, απευθύνει κάλεσμα λέγοντας «Σας περιμένω όλους να κάνουμε τα αποκαΐδια πάλι παράδεισο», υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή του να παραμείνει στη θέση του κόντρα στο αίτημα της πλειοψηφίας των δημοτικών του συμβούλων που επιθυμούν άμεσα την απομάκρυνσή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Ψινάκη:

 

«Φίλοι μου,

 Από το τελευταίο post, η ζωή μας χωρίστηκε στο πριν και το μετά της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου.

Πολλοί νεκροί. Όλοι άδικα. Πολλές απώλειες. Όλες τραγικές. Χάσαμε γείτονες, φίλους, συγγενείς. Γείτονες, φίλοι και συγγενείς χάσανε δικούς τους, σπίτια και περιουσίες. Σε όλους σκύβω το κεφάλι…

Συλλυπούμαι… Δεν υπάρχουν λόγια… Ακούσαμε και ακούμε απίστευτες ιστορίες απώλειας, δύναμης, αυταπάρνησης, κουράγιου και επιβίωσης. Αλλά αυτές που θα ήθελα περισσότερο να ακούσω είναι οι ιστορίες αυτών που δε θα μας τις πουν ποτέ… Σε όλους σας.

Ευχαριστώ τα δεκάδες χιλιάδες προσωπικά μηνύματά σας, η έμπρακτη και ηθική σας στήριξη, έδωσε και δίνει δύναμη σε όλους που κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτές τις τραγικές περιστάσεις. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου κάθε στιγμή και δε πιστέψατε κουτσομπολιά, φήμες και fake news. Κυρίως ευχαριστώ που δεν τα αφήσατε να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους περισσότερους από αυτό που έχει πραγματική σημασία: Την τεράστια προσπάθεια που γίνεται μέρες και νύχτες τώρα για την επούλωση και την αποκατάσταση. Ευχαριστώ που δε “ψαρώσατε” και δε σας “ψαρέψανε” με hate farming.

Η εμπιστοσύνη σας μας δίνει δύναμη ενέργεια και αποφασιστικότητα να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν. Για όλους εσάς τους εθελοντές τα λόγια περισσεύουν. Πώς να περιγράψει κανείς την αυταπάρνηση; Τι να πει κανείς για την ανιδιοτελή προσφορά; Ευχαριστώ όλους που ήρθατε να βοηθήσετε, να καθαρίσετε, να ξεμπαζώσετε, να καταδυθείτε, να ψάξετε, να μεταφέρετε, να τακτοποιήσετε, να μοιράσετε, να περιθάλψετε και να πείτε μια καλή κουβέντα στους συνεργάτες μου και εμένα στο Δημαρχείο. Και εσάς που παρά τις προσωπικές σας απώλειες και ζημιές ήρθατε να μας παρηγορήσετε και να δώσετε εσείς κουράγιο σε εμάς. Respect…

Για όσα τραγικά έγιναν κατέθεσα χθες στην Εισαγγελική έρευνα και μόλις τελειώσει θα ξέρουμε τι και ποιος έφταιξε και κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε για να μη ξαναγίνει. Σας είμαι για πάντα υπόχρεος που σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες αποδειχτήκατε αληθινοί φίλοι. Respect & Gratitude… Θα ξαναχτίσουμε, θα ξαναζήσουμε. Σας περιμένω όλους να κάνουμε τα αποκαΐδια πάλι παράδεισο και να μη ξαναγράψουμε ποτέ ξανά τέτοια post».

 

Προτεινόμενα για εσάς