Η Τσούπρα «έδειξε» ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική για τη μη εκκένωση των περιοχών

Η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα «έδειξε» ως υπεύθυνη την πυροσβεστική για τη μη εκκένωση των περιοχών που κάηκαν στην Ανατολική Αττική.

Κατά την κατάθεσή της σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών ανέφερε ότι δεν υπήρξε οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τις πληγείσες περιοχές.

Η κ. Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, στη δίωρη κατάθεσή της, επισήμανε ότι διαφορετικό πράγμα είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

Σχετικά με το ζήτημα της εκκένωσης ανέφερε πως αρμόδια ήταν η πυροσβεστική υπηρεσία. Συγκεκριμένα τόνισε πως ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλιώς δε μπορεί να επέμβει βάσει νόμου.

Στην κατάθεσή της πρόσθεσε ότι στις 18.10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από το Νέο Βουτζά, πράγμα που δεν γινόταν γιατί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Στο συντονιστικό έμαθε στις 8 ότι είχε φτάσει η φωτιά στο Μάτι.