Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το 6 μηνών βρέφος έφτασε στο Παίδων στις 22:10 το βράδυ της Δευτέρας

Νέες καταγγελίες σχετικά με το αν τελικά γνώριζε η κυβέρνηση την ύπαρξη νεκρών πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ήρθαν στο φως.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης, Γιαννάκος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε ότι στις 22:10 έφτασε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία το 6 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του.

Επικαλούμενος το βιβλίο καταγραφής νεκρών του «Αγία Σοφία» είπε:

«Στις 22:10 προσήλθε στο νοσοκομείο άγνωστο βρέφος από την περιοχή Μάτι και από κάτω γράφεται η λέξη θάνατος. Στο βιβλίο νεκρών έχει καταγραφεί ότι ότι προσεκομίσθη ένα βρέφος 6 μήνων άσφυγμο, απνοϊκό με συνοδεία διασωστών από την περιοχή της Νέας Μάκρης. Εκλήθη η ομάδα από τις ΜΕΘ που κάνει τις διασωληνώσεις και επί μισή ώρα προσπάθησε να το επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Πρόκειται για το τρίτο θύμα που γίνεται γνωστό ότι είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο από το Μάτι προτού αρχίσει η κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ίδιο σταθμό και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι το μόλις 6 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του από την φονική πυρκαγιά έφθασε στο νοσοκομείο γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας.

«Από τις 18:30 εκείνης της ημέρας έρχονταν παιδιά από το Μάτι με την πρώτη διακομιδή, ένα παιδί με εγκαύματα, να έχει γίνει στις 20:00», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.