Ξεκινά η δικαστική έρευνα για τις πυρκαγιές - Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρώτοι μάρτυρες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κλήθηκαν οι πρώτοι μάρτυρες της έρευνας για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, που οδήγησαν στο θάνατο, μέχρι στιγμής, 87 άτομα.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γκεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη καλέσει τους πρώτους μάρτυρες, ενώ έχει ορίσει πυραγό ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ώστε να της παραδώσει πόρισμα με πλήρη καταγραφή και αξιολόγηση όλων των παραγόντων και των ενεργειών που έλαβαν χώρα από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς.

Από τις πρώτες καταθέσεις είναι και εκείνη του αρχηγού της Πυροσβεστικής, ο οποίος καλείται να περιγράψει τις ενέργειες της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς.

Παράλληλα, έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την Πυροσβεστική.

Όλες οι ενέργειες γίνονται με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να απευθυνθούν και το Σαββατοκύριακο στην εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να δίδεται παραγγελία για τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος.

Νωρίτερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών για για τις φονικές πυρκαγιές.