Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Αποκόρωνα Χανίων-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα (βίντεο)

Προς την περιοχή της Γεωργιούπολης, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση, κατευθύνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Φανούριος στα Χανιά, φθάνοντας μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα από όλη την Κρήτη, με την συνδρομή δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Για την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικές μονάδες τουλάχιστον 5 πολίτες που αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.

Το μέτωπο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, εκτείνεται σε περίπου 10 χιλιόμετρα παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης, όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγο των πυκνών καπνών και της μειωμένης ορατότητας.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος υπό ανέγερση κατοικίας ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ανεξέλεγκτη εξαιτίας της φύσης του εδάφους και της βλάστησης, χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ πριν από λίγο για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ηλικιωμένος άνδρας 81 ετών με κινητικά προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς