Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δώρισε 30 αυτοκίνητα στην Ελληνική Αστυνομία

Τριάντα οχήματα έκανε δωρεά στην αστυνομία της Κρήτης ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο κρητικός επιχειρηματίας είχε απαχθεί και κρατείτο για 186 ημέρες από τους απαγωγείς του.

Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «γίνεται αποδεκτή η από 10-1-2018 επιστολή-πρόταση δωρεάς της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε” προς το Ελληνικό Δημόσιο-Υπουργείο Εσωτερικών-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας-Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης».

Η δωρεά αφορά σε 30 συνολικά αυτοκίνητα, που θα κατανεμηθούν το προσεχές διάστημα στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, αξίας 646.319,02ευρώ. Πρόκειται για 29 καινούργια οχήματα και ένα μεταχειρισμένο, εκ των οποίων, 12 Volkswagen Golf, 6 Skoda Octavia, 10 Toyota Hilux, που προορίζονται να καλύψουν ανάγκες στις ορεινές περιοχές του νησιού, ένα Toyota Verso και ένα τζιπ Toyota Land Cruiser(μεταχειρισμένο).

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, που πρωταγωνίστησε στην μακροβιότερη υπόθεση απαγωγής στην Ελλάδα, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία να κάνει μια σημαντική δωρεά στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα, ήθελε να δωρίσει 1 εκατ. ευρώ στην ΕΛΑΣ για τις ανάγκες της Κρήτης. Ωστόσο η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήθελαν να διαχειριστούν όπως επιθυμούσαν τα χρήματα και τελικά δεν έκαναν δεκτή την προσφορά του.