Αντίποινα για τους "οκτώ" το "χτύπημα" των Τούρκων χάκερς στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας έβαλαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο οι Τούρκοι χάκερς, οι οποίοι συνεχίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στο ελληνικό διαδίκτυο με αμείωτο ρυθμό.

Η τουρκική προκλητικότητα “χτύπησε” το πρωί της Παρασκευής το www.presidency.gr. Η ιστοσελίδα επανήλθε το μεσημέρι αλλά η σύνδεση κατέστη εκ νέου αδύνατη το απόγευμα.

Οι χάκερς πανηγύρισαν το “κατόρθωμά” τους μέσω ανάρτησης σχετικού μηνύματος συνοδεία των εικόνων που πιστοποιούσαν την αδυναμία σύνδεσης με την ιστοσελίδα.

Στο μήνυμά τους, το οποίο αναπαρήγαγαν πολλές τουρκικές ιστοσελίδες, οι χάκερς υποστήριξαν ότι η επίθεση στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε ως «αντίποινα» για την χορήγηση ασύλου σε ακόμη έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα συνδέει, και επισήμως πλέον, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες  στρατιωτικούς, ζητώντας από την χώρα μας πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων, αλλά διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη».