Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Ελλάδα – Ξεριζώθηκε ακόμη και πισίνα (φώτος & βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στη Χρυσούπολη Καβάλας, στα Βρασνά και στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, όταν έσπασε φράγμα.

Οι καταστροφές στη Χρυσούπολη

Πολλά σπίτια πλημμύρησαν και η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων. Ευτυχώς, όμως, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.

Η βροχή που έπληξε την περιοχή ήταν τόσο ισχυρή που χρειάστηκαν και οχήματα της ΕΜΑΚ, ενώ οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν αρκετούς πολίτες με βάρκα.

Ζημιές έχουν υποστεί και οι δρόμοι σε αρκετά σημεία και μάλιστα όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στη Θάσο.

Οι ζημιές στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου, προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Σκάλα Πρίνου, όπου πλημμύρισαν πολλά ισόγεια σπιτιών και ένα ξενοδοχείο, ενώ κλειστός παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει τις τοπικές κοινότητες Μαριών και Λιμεναρίων, καθώς η βροχή έχει κατεβάσει μεγάλες ποσότητες χώματος και φερτών υλικών.

Ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Νέστου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στα Βρασνά ξεριζώθηκε μέχρι και πισίνα

Οι ζημιές στα Βρασνά ήταν τεράστιες, η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 28 περιπτώσεις για να διασώσει κατοίκους.

Μεταξύ των ατόμων που διασώθηκαν ήταν και μια έγκυος και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

Τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν και κατέστρεψαν σπίτια, παρέσυραν αυτοκίνητα, γέμισαν όλη την περιοχή με μπάζα, ενώ την κατάσταση επιδείνωνε και το σπάσιμο του τεχνητού φράγματος στην περιοχή.

Επίσης, αυτοκίνητο θάφτηκε στην άμμο, δρόμος εξαφανίστηκε, ακόμη και μια πισίνα… ξεριζώθηκε, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν σημειωθεί στο παραλιακό μέτωπο των Βρασνών, όπου έχουν υποχωρήσει δρόμοι, έχουν σπάσει σωληνώσεις και υπάρχουν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: thessnews, seleo