Θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας με ένα κλικ – Ήρθε το myAthensPass (φώτος)

Την πρωτοποριακή εφαρμογή myAthensPass για smartphones, παρουσίασε ο δήμος της Αθήνας, μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα πληρώνει για όσο χρόνο θέλει να σταθμεύσει, χωρίς να ψάχνει για κάρτα παρκινγκ.

Τα βήματα:

1.Εγκατάσταση: Αναζητήστε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.

2.Εγγραφή & Είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

3.Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.

4.Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5 ευρώ έως 20 ευρώ.

5.Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.

Ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί.

O Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι είναι μια εφαρμογή στην υπηρεσία του πολίτη, όπου αγοράζει χρόνο και τον χρησιμοποιεί όπως εκείνος επιθυμεί, ο οποίος μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία ενεργοποίησαν την εφαρμογή και έκαναν τον πρώτο έλεγχο μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους σήμερα το πρωί.

Ο δημοτικός αστυνομικός πλέον θα τσεκάρει μέσω PDA την πινακίδα του αυτοκινήτου και θα βρίσκει ακριβώς την ώρα που λήγει η πληρωμή.

Προς εξυπηρέτηση του κοινού, το μέτρο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης επεκτείνεται άμεσα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως Μακρυγιάννη, Μετς, στους δρόμους γύρω από το Α’ Νεκροταφείο, τα Ιλίσια, γύρω από το Caravel και το νοσοκομείο Συγγρού.

Μέχρι σήμερα πάνω από 10.000 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης παρέχονται στους πολίτες. Από αυτές, οι 3.463 αφορούν στους επισκέπτες, οι 5.777 είναι οι «μπλε» γραμμές για τους μόνιμους κατοίκους και 1.604 για τις μηχανές.