Κατολίσθηση σε δρόμο του Ναυπλίου-Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα (φωτο&βίντεο)

Μεγάλη κατολίσθηση έγινε στην πόλη του Ναυπλίου σήμερα καθώς μεγάλος όγκος με χώματα και τεράστιες πέτρες έκλεισαν την ομορφότερη για πολλούς διαδρομή της ιστορικής πρωτεύουσας της Αργολίδας.

Η κατολίσθηση έγινε στον δρόμο του «γύρου της Αρβανιτιάς» όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται από τους κατοίκους της πόλης και αποτελεί τον αγαπημένο περίπατο των Ναυπλιωτών.

Ο δρόμος ξεκινάει μετά το πέρας της παραλίας με τις καφετέριες του Ναυπλίου και καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς, σε συνολική απόσταση περισσότερο του ενός χιλιομέτρου.

Στον συγκεκριμένο δρόμο κατά το παρελθόν έχει σημειωθεί ξανά κατολίσθηση όχι όμως αυτής της έκτασης, με τον Δήμο να έχει τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες που όμως πολλοί δεν τις λαμβάνουν υπόψιν τους.

Θα μπορούσε πάντως να χαρακτηριστεί θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες πεζοπόροι επιλέγουν την συγκεκριμένη διαδρομή όπου δεσπόζουν οι βράχοι της Ακροναυπλίας με τα επιβλητικά της τείχη, η θέα προς τον Αργολικό κόλπο είναι μοναδική, ενώ κάτω από τμημα του δρόμου λειτουργεί οργανωμένη πλαζ. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα βράχια της Αρβανιτιάς για αναρρίχηση βάζοντας πραγματικά σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς όπως μαρτυρούν τα γεγονότα η αποκόλληση των βράχων μπορεί να σημειωθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Προς το παρόν πάντως ο δρόμος έχει ολοκληρωτικά κλείσει και καλούνται οι περιπατητές μέχρι την αποκατάσταση του να μην διέρχονται από τον συγκεκριμένο δρόμο καθώς κινδυνεύουν. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Δημοτική αρχή ενώ το σημείο της κατολίσθησης επισκέφθηκε και ο Δημαρχος Δημήτρης Κωστούρος και μέσα στην νύχτα θα γίνει η σήμανση και με το πρώτο φως της ημέρας όπου θα φανεί και το εύρος της ζημιάς που έχει προκληθεί, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες απομάκρυνσης των υλικών που έχουν φράξει τον δρόμο.

 

Πηγή: argolikeseidiseis.gr