Καμίνης: Κανονικά η επίσκεψή μου στα Σκόπια -Τυπική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για την μη έγκριση του ταξιδιού του Δημάρχου Αθηναίων στα Σκόπια , ο Γιώργος Καμίνης διευκρίνισε λίγη ώρα αργότερα ότι η επίσκεψή στη γειτονική χώρα θα πραγματοποιεί κανονικά.

Eιδικότερα, αναφέρει πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τυπική, επιρρίπτοντας ευθύνη και στα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: «Επειδή μία τυπική απόφαση μετάβασης από το Δημοτικό Συμβουλίου ερμηνεύθηκε από συντάκτες δημοσιευμάτων ως ματαίωση του επικείμενου ταξιδιού του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στα Σκόπια, ο δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων, που είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Την πρόσκληση στον κ. Καμίνη έχει απευθύνει ο δήμαρχος των Σκοπίων προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 55 ετών από τον καταστροφικό σεισμό του 1963 και την αποφασιστική συμβολή Ελλήνων επιστημόνων και ειδικών στην ανοικοδόμηση της πόλης».

Την ίδια ώρα, την έκπληξή της για τη δημοσίευση ανακοίνωσης “που προφανώς διοχέτευσε στα ΜΜΕ το γραφείο τύπου Καμίνη” και “που παρουσιάζει την αντιπολίτευση να έχει εμποδίσει επικείμενη επίσκεψη του Δημάρχου στα Σκόπια” εκφράζει η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη. “Η πραγματικότητα είναι ότι, ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δίνει άδεια για τα ταξίδια του Δημάρχου, το μόνο που κάνει είναι να εγκρίνει την σχετική εκτός έδρας αποζημίωσή του”.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει ως πάγια στάση την καταψήφιση των σχετικών προτάσεων γιατί: είναι υπερβολικές στον αριθμό, περιλαμβάνουν πάντα με αυθαίρετο τρόπο διαφόρους συνεργάτες ή μέλη της πλειοψηφίας και ποτέ της αντιπολίτευσης, επιπλέον, ποτέ δεν έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πεπραγμένα κανενός από αυτά τα ταξίδια, παρότι το έχουμε επανειλημμένα ζητήσει, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη.

Διευκρινίζει, δε, ότι, “συχνά, το οικονομικό βάρος επιβαρύνει τον ίδιο τον Δήμο και αυτό το θεωρούμε δυσανάλογα μεγάλη δαπάνη. Είναι όμως ακόμα πιο μικροπρεπές, όταν όλα τα έξοδα καλύπτονται από τους εκάστοτε «οικοδεσπότες», να καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την αποζημίωση του Δημάρχου για εκτός έδρας δραστηριότητα. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η επίσκεψη στα Σκόπια, όπου ο κ. Καμίνης είναι καλεσμένος και, όπως και ο ίδιος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, φυσικά και πρόκειται να πάει”.

Η Ανοιχτή Πόλη σημειώνει επίσης ότι “από την ψηφοφορία απουσίαζε σεβαστός αριθμός των συμβούλων της δικής του παράταξης, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η πρόταση”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “η Ανοιχτή Πόλη θεώρησε το ταξίδι πολύ σημαντικό και γι αυτό τον λόγο ζήτησε να περιληφθούν στη αποστολή και μέλη της αντιπολίτευσης, για να πάρει την απάντηση του Δημάρχου, «δεν πάμε εκδρομή, ο Δήμος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο». Αυτή είναι η αντίληψη περί δημοκρατίας του κύριου Καμίνη, αλλά η διάδοση ψευδών ειδήσεων ξεπερνά κάθε όριο. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάλογη διαρροή και ο λόγος είναι προφανής, για άλλη μια φορά ο κύριος Καμίνης επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις ευκαιρίες που μπορεί να αδράξει από την δημοτική ατζέντα για να χτίσει το πολιτικό του προφίλ. Όχι κύριε Καμίνη, δεν είστε ο ήρωας της νέας εποχής στα Βαλκάνια. Για την ακρίβεια έρχεστε τελευταίος και καταϊδρωμένος”.