Κατά του πολιτικού όρκου τάχθηκε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος

Προκλητική προβολή της αθεΐας χαρακτήρισε την πολιτική ορκομωσία του Αλέξη Τσίπρα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με κείμενό του στο προσωπικό του blog.

Στο μακροσκελές κείμενο του ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει πως «η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει την χριστιανική της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται» και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την “σύντροφό του”, όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, και όχι με την “σύζυγό του”, δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα και γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται να δώσει τον θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!».

Σε άλλο σημείο του κειμένου του υποστηρίζει ότι «μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της» και καταλήγει “ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλει κάποια επιφύλαξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθυπουργού… Η χώρα προβάλλει σαν μία χώρα αθέων».