Οκτώ άτομα ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στον Μπουτάρη - "Θόλωσα και άρχισα να χτυπάω" λέει ένας από αυτούς

Συνολικά οκτώ άτομα έχει αναγνωρίσει η αστυνομία για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, και τα οποία φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο πως ανήκαν στον “σκληρό πυρήνα” όσων ξυλοκόπησαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα.

Η αστυνομία πάντως έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις δύο ατόμων, για τα οποία έχει εξακριβωθεί ότι συμμετείχαν στην άγρια επίθεση εναντίον του Δημάρχου.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος είναι αυτός που φαίνεται να σπάει με γροθιά του πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του κ. Μπουτάρη, και ταυτοποιήκε εύκολα μιας και έφερε τραυματισμό στο χέρι.

Ο 20χρονος παραδέχτηκε την πράξη του ενώπιον των αστυνομικών. «Θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω» είπε χαρακτηριστικά.

Το κατηγορητήριο της δικογραφίας που συνέταξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τον 20χρονο και τον 36χρονο περιλαμβάνει τα αδικήματα κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.