Βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Σοβαρό περιστατικό εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη συμπρωτεύουσα, κατά τις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα της υποστολής της σημαίας, δεκάδες άτομα του επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν με σπρωξιές και κλωτσιές.

Όπως φαίνεται στα βίντεο ο κ. Μπουτάρης φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το μαινόμενο πλήθος ενώ δίπλα του έπεφταν βροχή τα αντικείμενα.