Εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλονίκη - Χωρίς νερό μέχρι αύριο πολλές περιοχές της πόλης

Στο μάτι της κακοκαιρίας βρέθηκε σήμερα η Θεσσαλονίκη με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν καταστροφές και προβλήματα σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Συγκεκριμένα αρκετοί δήμοι παραμένουν στο σκοτάδι λόγω βλάβης σε δώδεκα κύριες γραμμές ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από τη θεομηνία. Χωρίς νερό θα μείνουν έως αύριο το απόγευμα μεγάλα τμήματα τόσο του κέντρου της Θεσσαλονίκης όσο και συνοικίες (Τούμπα, Χαριλάου, Πανόραμα, Καλαμαριά, Β.Ολγας).

Ο μηχανισμός Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης τέθηκε επί ποδός, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση.

 

Κλειστά σχολεία

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα σχολεία, δεν εντοπίστηκαν προβλήματα, εκτός από λιγοστές περιπτώσεις σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά αύριο.

Παρασύρθηκαν άνθρωποι – Μαθητές εγκλωβίστηκαν στο Λευκό Πύργο

Εγκλωβισμένοι στο Λευκό Πύργο βρέθηκαν μαθητές που νωρίτερα πραγματοποίησαν εκεί επίσκεψη. Μαζί τους βρίσκονταν ακόμα εννέα Άγγλοι τουρίστες, μαζί με τον ξεναγό τους.

Οι πυροσβέστες έκοψαν τα σιδερένια παράθυρα του Λευκού Πύργου.

 

Μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο κέντρο της πόλης χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.