Ιστορίες για φαντάσματα στον επίγειο παράδεισο του Ωνάση

Φαίνεται ότι οι δημοφιλείς ήρωες gostbusters των ομώνυμων ταινιών ασκούν ακόμη επιρροή σε κάποιους συνανθρώπους μας, που επιμένουν να “βλέπουν” φαντάσματα ακόμη και στη σημερινή εποχή των οπτικών ινών και των ολογραμμάτων. Πως αλλιώς να ερμηνευτούν οι πληροφορίες ότι κάποιοι είδαν το φάντασμα του Αριστοτέλη Ωνάση να περιηγείται στον άλλοτε επίγειο παράδεισό του, στον Σκορπιό;

Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι μέρος ενός διαφημιστικού concept, ένα τρικ για μια προσοδοφόρα, πλην όμως πολυφορεμένη και ξεπερασμένη, τουριστική ατραξιόν (παρόμοια τρικ με φαντάσματα, απόκοσμες φιγούρες, τέρατα, ακόμη και ίχνη εξωγήινης ζωής έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για την προσέλκυση τουριστών σε πύργους, λίμνες, και περιοχές ανά τον πλανήτη). Οι πάντες, όμως θα συμφωνούσαν ότι ούτε το νησί ούτε η περιοχή έχουν ανάγκη τέτοιων τεχνασμάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso εργαζόμενοι στο νησί αλλά και ψαράδες κάνουν λόγο για μία απόκοσμη φιγούρα, η οποία πλανάται πάνω από το νησί και μοιάζει με σκιά του Αριστοτέλη Ωνάση.

Τι αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα

Τα περιστατικά με τις θεάσεις της μορφής του Έλληνα κροίσου στους χώρους όπου βρίσκονται στην περίφημη ροζ βίλα και ο δρόμος που οδηγεί στους αμπελώνες “κόβουν την ανάσα”. Τα εκμυστηρεύτηκε ένας Ασιάτης, μέλος της ασφάλειας του Ριμπολόβλεφ που είχε προσληφθεί όταν ο Σκορπιός πέρασε στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα και άνηκε στα έμπιστα άτομα της οικογένειας. Τη μαρτυρία του ενισχύει και αυτή ενός ψαρά από το Νυδρί, ο οποίος βρέθηκε στον Σκορπιό και έκπληκτος διέκρινε στο δρόμο που οδηγεί στη ροζ βίλα στους αμπελώνες του νησιού μια μαυροφορεμένη μορφή, η οποία έμοιαζε με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η μαρτυρία του φύλακα του Σκορπιού για το φάντασμα του Ωνάση

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, όλα έγιναν πριν από δύο χρόνια. Όταν έκανε βάρδια και επιτηρούσε τους εξωτερικούς χώρους γύρω από τη ροζ βίλα, είδε μπροστά του – όπως είπε – μία ανδρική φιγούρα την οποία δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Στην περιγραφή που έδωσε, η φιγούρα έμοιαζε απόλυτα με τις αμέτρητες φωτογραφίες του Έλληνα κροίσου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Φορούσε μαύρο κουστούμι, περπατούσε σκυφτός, κρατούσε πούρο στο ένα χέρι του και το άλλο το είχε στην τσέπη του παντελονιού του. Ώσπου να πλησιάσει για να δει ποιος ακριβώς ήταν, ο άνδρας με το χαρακτηριστικό βάδισμα είχε εξαφανιστεί από μπροστά του. Όταν ρώτησε αν κάποιος είχε επισκεφθεί το σπίτι χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, η αρνητική απάντηση που έλαβε τον έβαλε σε σκέψεις. Το ίδιο ακριβώς περιστατικό θα συμβεί άλλη μία φορά μπροστά του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό τον έπεισε να αναζητήσει την ιστορία του προηγούμενου ιδιοκτήτη του νησιού. Μόλις είδε τις αμέτρητες φωτογραφίες του Αριστοτέλη Ωνάση, διαπίστωσε πως η ανδρική φιγούρα που έβλεπε να περπατά σκυφτά είχε πλέον για εκείνον «ταυτότητα».

Είδε τα φώτα μέσα στη βίλα να τρεμοσβήνουν 

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, ακόμη ένα περιστατικό τον συντάραξε, όπως είπε. Την ώρα που έκανε περιπολία είδε τα φώτα μέσα στη ροζ βίλα να τρεμοσβήνουν και αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Όταν όμως μπήκε στο σπίτι, όλα έδειχναν ήσυχα. Τα φώτα δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αλλά δεν υπήρχε και κανείς που θα μπορούσε να πειράζει τους διακόπτες. Μάλιστα, όταν ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του, κλήθηκε στο νησί ηλεκτρολόγος, ο οποίος έλεγξε εξονυχιστικά τα πάντα και δεν βρήκε καμία απολύτως βλάβη.

Αυτό για τον σεκιουριτά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Θορυβημένος από όλα όσα είχε ζήσει, αποκάλυψε τα πάντα στους προϊσταμένους του και ζήτησε ευγενικά να φύγει από το νησί.

Οι εκμυστηρεύσεις του Ασιάτη έφτασαν και στο Νυδρί όπου άρχισαν να συζητιούνται έντονα, με αποτέλεσμα να τις ακούσει ένας ντόπιος ψαράς, που αποφάσισε να εξιστορήσει και αυτός τη δική του μεταφυσική εμπειρία.

Όπως διηγήθηκε, είδε τη μαυροφορεμένη μορφή του Αριστοτέλη Ωνάση να ανεβαίνει το δρόμο που οδηγεί στη ροζ βίλα στους αμπελώνες του Σκορπιού. Τότε νόμιζε πως τον γελούσαν τα μάτια του, όμως μετά και τη μαρτυρία του Ασιάτη είναι σίγουρος ότι το φάντασμα του Αριστοτέλη Ωνάση είχε στοιχειώσει το νησί.