Διευθυντής ΑΠΕ: Συνεχείς το τελευταίο διάστημα οι κυβερνοεπιθέσεις των Τούρκων

Για το «χτύπημα» των Τούρκων χάκερς στην κεντρική σελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων χθες το βράδυ, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλλος.

Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, γίνονται συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις από τους Τούρκους χάκερ το τελευταίο διάστημα. Σημείωσε ακόμη ότι το απειλητικό μήνυμα τους με φράσεις όπως «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» διήρκησε 4 λεπτά.

Ο κος Ψύλλος εκτίμησε ότι «τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (στην Τουρκία)».

Επίσης, ανακοίνωσε πως η επίθεση των Τούρκων χάκερ θα γίνει γνωστή «στα διεθνή φόρα και τις επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουμε».

Το χθεσινό “χτύπημα” των Τούρκων χάκερς στο ΑΠΕ έγινε στην κεντρική σελίδα του Πρακτορείου. Όταν κάποιος έκανε είσοδο στην αρχική σελίδα του εμφανιζόταν ένα μήνα στα τουρκικά και στα αγγλικά, με απειλές κατά της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων το μήνυμα ανέφερε: «Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε». Υποστήριζε δε ότι η Ελλάδα «υποθάλπει τρομοκράτες» υποστηρίζοντας γκιουλενιστές που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν- μια έμμεση αναφορά τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που δεν έχουν εκδοθεί στην Αγκυρα.

Το μήνυμα εμφανίστηκε για λίγη ώρα και μετά εξαφανίστηκε.