Άδειασαν λιγνίτη έξω απ' τη Βουλή – Με κρεμάλες η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ - Κλειστό το κέντρο (φώτος & βίντεο)

Στη Βουλή βρίσκονται αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίζεται σήμερα για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των μεταλλείων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.

Μόλις οι εργαζόμενοι έφτασαν έξω από την Βουλή άδειασαν συμβολικά σακούλες με λιγνίτη δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο καθώς πραγματοποιείται και συγκέντρωση των συνταξιούχων, συγκέντρωση των εργαζομένων στην Λάρκο αλλά και συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε βίντεο απ το newsit:

 

Συγκέντρωση συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα τους να μην εφαρμοστούν περικοπές στις συντάξεις τους και μείωση αφορολόγητου.

«Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε τον επανυπολογισμό και το κόψιμο των συντάξεών μας και τη μείωση του αφορόλογητου».

 

Το υπόμνημα που θα καταθέσουν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο:

Με κρεμάλες διαμαρτύρεται η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση με κρεμάλες οι οποίες, όπως υποστήριξαν, συμβολίζουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και οι ασθενείς.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας έξω από τη Βουλή άφησαν κρεμασμένο ένα πανό με το σύνθημα «Να αρθεί η πο@@ η Βολή», μια παραλλαγή του γνωστού συνθήματος των αγανακτισμένων.Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη δημόσια δαπάνη υγείας που είναι στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι άνω του 8%.Υποστηρίζει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία το 2018 μειώνεται κατά 370 εκατ. ευρώ και κατά 225 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ , σε σχέση με το έτος 2017. Οι εργαζόμενοι λένε ακόμα ότι σε ποσοστό 70% ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκαν τα νοσοκομεία πριν από τα μνημόνια ξεπέρασε το όριο ζωής.