Παραλήρημα από τα τουρκικά ΜΜΕ: Ενημερώσαμε την Αθήνα για τη σημαία στους Ανθρωποφάγους και μετά την κατεβάσαμε

Αφορμή για νέο ανθελληνικό παραλήρημα βρήκε ο τουρκικός Τύπος και δίνει νέα εκδοχή σε όσα συνέβησαν με τις σημαίες στις ελληνικές βραχονησίδες στους Ανθρωποφάγους.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Hurriyet υποστηρίζει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή την Παρασκευή και το Σάββατο υποστηρίζει ότι ενημέρωσαν σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές. Όπως χαρακτηριστικά γράφει, «απαίτησαν» από την Αθήνα να βάλει τέρμα σε αυτή την πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τη Hurriyet, επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση και η σημαία έμεινε στη θέση της, ομάδα βατραχανθρώπων της SAT πήγε στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος τη νύχτα, κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία.

Σε ιδιαίτερα προκλητικούς τόνους είναι και το άρθρο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak με τίτλο: «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα». Σε σημειώνει: «Επειδή ΗΠΑ και ΕΕ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την εισβολή στην Αφρίν, κλιμακώνεται η ένταση για να εμπλακεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Ενθαρρυμένη από την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο η Αθήνα πρόσθεσε άλλη μία στις προκλήσεις της. Έβαλαν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. Κομάντος πήγαν αμέσως και κατέβασαν τη σημαία».

Ενώ η Milliyet έχει τίτλο τις απειλές Τσαβούσογλου: «Μπορεί να γίνει ατύχημα από τα χέρια των στρατιωτών μας». Και στο άρθρο γράφει: «Νέα κύματα στα Αιγαίο. Μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες. Ο υπουργός Τσαβούσογλου αντιδρώντας στο συμβάν διεμήνυσε: “μην κάνετε επικίνδυνα βήματα. Μπορεί να συμβεί ατύχημα”».