NBC: Survival sex στην Ομόνοια από νεαρούς μετανάστες -Σοκαριστικές αποκαλύψεις από Αφγανούς

Ένα ρεπορτάζ-«γροθιά στο στομάχι» για την σκληρή πραγματικότητα με τους νεαρούς μετανάστες και πρόσφυγες που αναγκάζονται να πουλήσουν το κορμί τους στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να επιβιώσουν – σε μια πρακτική που ονοματίζεται ως «survival sex» – δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο NBC.
Στο ρεπορτάζ πρωταγωνιστής είναι ο 19χρονος Κασίμ, που περπάτησε περίπου 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία προκειμένου να καταλήξει στην Ελλάδα.
Ο νεαρός Αφγανός περνάει πλέον τις μέρες και τις νύχτες του στη βορειοδυτική πλευρά της Ομόνοιας, εκεί που έχει μετατραπεί σε «αγορά» για τους νεαρούς που αναζητούν άσυλο.
Ο νεαρός Αφγανός μιλά στο ρεπορτάζ με το ψευδώνυμο Κασίμ και λέει: «Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις».
Όπως αναφέρει η τιμή για σεξ έχει φτάσει ακόμα και στα 5 ευρώ λόγω της πληθώρας νεαρότερων του ιδίου μεταναστών που είναι πρόθυμοι να πουλήσουν όσο – όσο το κορμί τους για να επιβιώσουν.

Την ώρα μάλιστα που ο Κασίμ μιλούσε στο NBC, ασπρομάλληδες ηλικιωμένοι έπιαναν κουβέντα με νεαρούς μετανάστες είτε για να τους προσφέρουν έναν καφέ είτε για κάτι περισσότερο.
Στόχος του Κασίμ όπως δηλώνει, ήταν να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Ομολογεί μάλιστα ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη.
«Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία θα αυτοκτονήσω» είπε ο 19χρονος Αφγανός στον δημοσιογράφο του NBC.
Δίπλα στον Κασίμ στέκεται ένας άλλος νεαρός Αφγανός, ο Φαζούλ (ψευδώνυμο κι αυτό), που λέει ότι είναι 22 ετών αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι καν πάνω από 17.
Ο Φαζούλ σοκάρει επίσης με την ομολογία του ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω με τον Κασίμ να σχολιάζει «δεν στέκει καλά το μυαλό του».
Τα δύο αγόρια λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα ενώ ορισμένες φορές πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.
Είναι επίσης τραγική η αποκάλυψη του Φαζούλ που λέει ότι: «Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» εξηγώντας ότι δεν μπορεί να τους πει πού έχει καταντήσει.
Σύμφωνα με τον κοινωνικό λειτουργό Τάσο Σμετόπουλο η πρακτική του survival sex άρχισε να εμφανίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 2016.
Όπως σημειώνει το NBC στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι με το 95% αυτών να είναι αγόρια. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει χώρους μόνο για 1.000 ασυνόδευτα νεαρά παιδιά σε οργανωμένες δομές.