Σοβαρό επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω-Με πυρά στον αέρα αντέδρασε η ελληνική φρουρά

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ στη Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλές διελεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, υπήρξε αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να αποχωρήσει άμεσα!

Οι αντιδράσεις όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις λειτούργησαν άψογα, καθώς απάντησαν με βολές στον αέρα. Οι πληροφορίες λένε ότι η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν όσο έπρεπε δυναμική και αποτελεσματική. Το επεισόδιο, όπως αναφέρει το militaire.gr, έγινε περίπου στις 23.30 χθες το βράδυ.

Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ

Όπως αναφέρει το OnAlert μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης. Οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ωστόσο τονίζεται με νόημα πως “οι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα” και αυτό το μήνυμα “ήταν σαφές” από τη φρουρά της περιοχής.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση-πρόκληση. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού των Τούρκων, ούτε και ο τύπος του.

Δεν το αξιολογεί ως μείζον ζήτημα το Μαξίμου

Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε με σβηστά τα φώτα του στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου για το επεισόδιο στη νήσο Ρω.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν ότι: «Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά και το περιστατικοί έληξε».

Επίσης δεν αξιολογούν ως μείζον το συμβάν καθώς δεν υπήρξε παράβαση.

Τέλος σημειώνουν ότι η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από τη πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος.

Διαψεύδει η Τουρκία ότι υπήρξε περιστατικό

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλούμενη πηγές του γραφείου του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν στη νήσο Ρω.