Κατασκοπευτικό θρίλερ πάνω από στρατιωτική βάση στην Ανδραβίδα

Το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε από την αεροπορική βάση των Μεγάρων. Το ελικόπτερο, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενοικιασμένο από αλβανικής καταγωγής μεσάζοντα, αν και είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι βρέθηκε πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Δια ασυρμάτου ο χειριστής κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων. Ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που επέβαινε σε αυτό, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Κατά την έρευνα βρέθηκαν στο ελικόπτερο συστήματα καταγραφής εικόνας.

Το ελικόπτερο έχει καθηλωθεί σε ένα από τα υπόστεγα της αεροπορικής βάσης ενώ στις έρευνες εμπλέκεται και η ΕΥΠ. Ο Αλβανός, διαθέτει εταιρεία ελικοπτέρων που κάνει δασοπυρόσβεση στην χώρα του, ονόματι Viva Helicopter.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία, έχει σύμβαση με μια γερμανική εταιρεία και δύο ελικόπτερα που τα ενοικιάζει. Είχε αναλάβει μια δουλειά με κάποιους Γάλλους, ώστε να φωτογραφήσουν τα μπάζα της Ιονίας Οδού.Το ελικόπτερο σηκώθηκε αλλά δεν είχαν ζητήσει ειδική άδεια. Έτσι, το καθήλωσαν και τους συνέλαβαν.

Οι δύο χειριστές κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι το ίδιο απόγευμα.

Πηγή: onalert.gr