Εισαγγελική έρευνα για τις φόλες στον Υμηττό

Παραγγελία για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για την εξόντωση με φόλες αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, αλλά και αλεπούδων στην περιοχή του Υμηττού.

Σημειώνεται, ότι όλα ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες όταν κάποιος γέμισε απειλητικά σημειώματα τον νότιο Υμηττό ότι θα τοποθετούσε φόλες στην περιοχή σε δασικούς δρόμους σε αντίποινα επίθεσης που όπως ισχυρίζεται, δέχθηκε από σκύλο.

Τα «Θύμα» μερικές εβδομάδες μετά την ανάρτηση των απειλητικών σημειωμάτων, δυστυχώς έκανε πράξη τις απειλές του και το έγκλημα επιβεβαιώνεται μετά την 25η Μαρτίου με τραγικό τρόπο.

Πέρα από τα νεκρά ζώα που βρέθηκαν, σκυλιά και αλεπούδες, εντοπίστηκαν πρόσφατα τοποθετημένα κομμάτια κιμά, πιθανότατα εμποτισμένα σε μαρμελάδα φράουλα, τα οποία είχαν και ισχυρότατα δηλητήρια. Το δυστύχημα είναι ότι ήδη έχει προκύψει και ο ακαριαίος θάνατος ενός δεσποζόμενου σκύλου, από τους πλέον αγαπητούς στους εθελοντές δασοπροστασίας, υιοθετημένος από εθελοντή-μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ. (Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού).

Ανάστατοι είναι οι άνθρωποι της Φιλοζωικής ομάδας Βούλας και της εθελοντικής Δασοπροστασίας νοτίου Υμηττού που έχουν εντοπίσει δεκάδες φόλες σε μεγάλη έκταση Για τον λόγο αυτό συνιστάται η προσοχή των πολιτών που περπατούν στο τμήμα του βουνού και όσων βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους πάνω από το Πανόραμα Βούλας και την Αιξωνή Γλυφάδας.

Μετά από μηνύσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας , του Δασαρχείου και της θυροφυλακής.

(Πληροφορίες από ΕΡΤ, in.gr, Left.gr)