Πανελλαδικές 2018: Τι αλλάζει στις σχολές - Σε ποιες αυξάνεται ο αριθμός εισακτέων

Σε σημαντικές αλλαγές σχετικά με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, θα προχωρήσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, μεταξύ των οποίων η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναμένεται οι φετινοί εισακτέοι να είναι περισσότεροι κατά 2000. Όμως η είσοδό τους θα αφορά κυρίως σε σχολές της περιφέρειας, αλλά και σε σχολές χαμηλής ζήτησης.
Την ίδια ώρα λιγότεροι θα είναι οι εισακτέοι στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές σχολές. Που πρακτικά σημαίνει πως θα έχουμε και νέα αύξηση των βάσεων ή έστω διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.
Εξάλλου είναι γνωστό πως με τις μετεγγραφές φοιτητών σε πολλές σχολές στα μεγάλα αστικά κέντρα, βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» και δεν αντέχουν νέους φοιτητές. Ως αποτέλεσμα, οι διοικήσεις τους ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε αυτές.
Ποια πανεπιστήμια αλλάζουν
Από τη φετινή χρονιά αναμένονται αλλαγές σε αρκετά πανεπιστήμια:
-Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα.
-Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού
-Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.
Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 έχουν περιθώριο μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 29 Μαρτίου για να υποβάλουν αίτηση.