Άφαντος ο Σαββίδης: Έληξε το αυτόφωρο, στον εισαγγελέα η δικογραφία - Ρήγμα στη σχέση του με Μαξίμου

Άφαντος παραμένει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αναζητείται μετά την εισβολή του στο γήπεδο της Τούμπας, στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, το οποίο κατακυρώθηκε με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Το αυτόφωρο έληξε και έτσι η δικογραφία, που αφορά παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο και «παράνομη κατοχή αντικειμένου», διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων, ενώ θα πάρει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.
Ταυτόχρονα αναζητούνται και οι συνοδοί του ομογενή Ιβάν Σαββίδη από τη Ρωσία, οι οποίοι μπήκαν μαζί του στον αγωνιστικό χώρο και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός εξ αυτών.
Το θέμα έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων εντονότατη πολιτική αντιπαράθεση με πυρά των κομμάτων κατά της Κυβέρνησης, ενώ η FIFA προειδοποιεί με ποδοσφαιρικό “Grexit”, αν δεν υπάρξουν μέτρα.
Το Μαξίμου ωστόσο δηλώνει έτοιμο γι’ αυτό το ενδεχόμενο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, λίγες ώρες μετά τη σχετική προειδοποίηση της FIFA προς την ΕΠΟ.
«Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ενώ και ο πρωθυπουργός φάνηκε αποφασισμένος να αποστασιοποιηθεί από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία και μέχρι πρότινος φίλο της κυβέρνησης.
«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους», σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.