Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το CNN Turk και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνήγοροι του υπολοχαγού του Μηχανικού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Μηχανικού (ΕΠΟΠ) Δημήτρη Κουκλατζή είχαν υποβάλει αίτημα κατά της προφυλάκισής τους, ενώ η Ελληνίδα πρόξενος είχε προτείνει να συνεχιστεί η κράτησή τους στον ελληνικό προξενείο και αυτό διότι οι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στις φυλακές γιατί δεν είχαν εστία διαμονής στο τουρκικό έδαφος.

Νωρίτερα, εξερχόμενοι του δικαστηρίου οι δύο συνήγοροι είχαν δηλώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Οι δύο στρατιώτες στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, και είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, ακολουθώντας ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι προέρχονται από παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης οι Τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, και διαρροές κάνουν λόγο για «αντιφάσεις στις καταθέσεις των στρατιωτικών».

Τέλος όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Πεντάγωνο, σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τα στρατιωτικά τους. Κι αυτό για να παρουσιαστούν στο δικαστήριο με πολιτική ενδυμασία.