Ποιοι είναι οι 2 στρατιωτικοί που κρατούν οι Τούρκοι - Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς (Βίντεο)

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από τις Τουρκικές αρχές από το μεσημέρι της Πέμπτης. Κατηγορούνται ότι παραβίασαν απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στον Έβρο.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης 25 ετών είναι από το Κιλκίς:

Ο Δημήτρης Κουκλατζής, λοχίας Επαγγελματίας Οπλίτης, ζει μόνιμα στην Ορεστιάδα από όπου και κατάγεται.

Έλληνες στρατιωτικοί

Οι γονείς του 27χρονου αγωνιούν για την τύχη του παιδιού τους και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ  δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν συνέβη το περιστατικό, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενημέρωσαν την μονάδα τους και στην συνέχεια ενημερώθηκαν και οι οικογένειές τους.

Επίσης, στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη, υπάρχει συρματόπλεγμα και κάποια «σημάδια», ωστόσο πολλές φορές αυτά «καλύπτονται» από την πυκνή χιονόπτωση. Έτσι είναι εύκολο κάποιος να αποπροσανατολιστεί. Κι ακόμη ότι κάτοικοι πηγαινοέρχονται αρκετές φορές ανενόχλητοι από το σημείο, το οποίο όμως αποτελεί και «πέρασμα» για τους λαθροδιακινητές.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Το Ελληνικό Πεντάγωνο έλαβε τελευταία ενημέρωση σχετικά με τους 2 κρατούμενους χθες Παρασκευή τα μεσάνυχτα. Με τους 2 κρατούμενος έχουν τακτική επαφή οι δυο νομικοί εκπρόσωποι τους και η Ελληνίδα πρόξενος στην Ανδριανούπολη.

 

Ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία ότι η Τουρκία ενδεχομένως εκμεταλλευτεί πολιτικά το περιστατικό και καταθέσει πρόταση ανταλλαγής με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς!