Σε δίκη για κατασκοπεία οι δύο στρατιωτικοί σύμφωνα με τούρκικα ΜΜΕ

Για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και κατασκοπεία θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Υπό κράτηση δύο Έλληνες στρατιωτικοί», τιτλοφορεί το CNN Turk το σχετικό άρθρο. Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η ελληνική περίπολος, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης, έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε στην Τουρκία. Εκεί οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο και οδηγήθηκαν στην Εντίρνε (σ.σ.: Αδριανούπολη), όπου κρατούνται».

Η Hurriyet έχει τίτλο «Ο Ελληνικός Στρατός ανακοίνωσε ανακοίνωσε ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο» και στη συνέχεια παραθέτει την ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΣ, αναφέροντας επιπροσθέτως ότι «οι τουρκικές και οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα».

Aπό την πλευρά της, η Daily Sabah στο άρθρο της έχει τίτλο «Τουρκική περίπολος συλλαμβάνει Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν κατά λάθος στην Τουρκία» και εξηγεί ότι «η ελληνική περίπολος εισήλθε σε τουρκικό έδαφος, όπως λέει ο Ελληνικός Στρατός, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών».

Προσθέτει, δε, ότι «το μεγαλύτερος μέρος των ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή ορίζεται από τον ποταμό Έβρο και έναν φράχτη στο σημείο που υπάρχει ξηρά. Ωστόσο, κάποια σημεία δεν είναι ξεκάθαρα οριοθετημένα και η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό είναι ένα δάσος κοντά στις Καστανιές».

«Δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην περιοχή του ποταμού Έβρου», γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα Millyet. Και αναφέρει: «Σύμφωνα με τον Ελληνικό Στρατό Ξηράς, δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή του ποταμού Έβρου. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Στρατό, οι δύο Έλληνες έχασαν το δρόμο τους, κάνοντας περιπολία στις Καστανιές του βόρειου Έβρου, και από λάθος πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους Τούρκους στρατιώτες, που ήταν επίσης σε περιπολία».