Ειδικοί Φρουροί: Ο Τόσκας χάνει τη ψυχραιμία του-Θα έχουμε νεκρό

Φόβους ότι η κλιμάκωση των φαινομένων βίας μπορεί να οδηγήσει σε νεκρό συνάδελφό του ή πολίτη εξέφρασε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαυροειδάκος ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε ο κ. Τόσκας στην ΕΛΑΣ και αν αυτή η κριτική ακυρώνει τους αστυνομικούς.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα την πληρώσει ο αστυφύλακας. Ο χαμηλόβαθμος. Η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας», είπε ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών.

«Είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του», πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος που σχολίασε ότι «σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», συμπλήρωσε.

Περνώντας στην αντεπίθεση για την κριτική που άσκησε ο κ. Τόσκας περί μη εφαρμογής εντολών ο κ. Μαυροειδάκος ουσιαστικά μίλησε για πολιτική ανοχή στους «μπαχαλάκηδες», ενώ έκρινε κομβική για την αδυναμία αντιμετώπισής τους την κατάργηση της ομάδας Δέλτα και την ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες διερωτήθηκε «όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα, η οποία, όπως είπε δημιουργήθηκε ακριβώς για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή… Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους»…