Κατολισθήσεις και καταστροφές στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία (φωτος)

Οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Τρικάλων οδήγησαν στην εκκένωση σπιτιών στην περιοχή Αλπίνα, στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείων, στο δήμο Πύλης, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μεταφερθούν σε συγγενείς τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, είναι πιθανό να εκκενωθούν κι άλλα τέσσερα σπίτια τις επόμενες ώρες, κάτι το οποίο, όπως προσθέτει, θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο ίδιος πάντως, σε συνεννόηση με την αντιπεριφέρεια Τρικάλων και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη προέβη στην σύνταξη εγγράφου με σκοπό την κήρυξη του δήμου Πύλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο Βαλτινό Τρικάλων πλημμύρισαν σπίτια από τα κανάλια της περιοχής. Στον οικισμό Ματσουκέϊκα τα νερά του ποταμού Ανάποδου έχουν κυκλώσει το χωριό και οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής είναι μέσα στα νερά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ελευθεροχώρι, όπου κόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων, προς Βαλτινό, λόγω του πλημμυρισμένου δρόμου σύμφωνα με το trikalaola.gr.

Στο Δενδροχώρι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Στο Βαλομάνδρι σχηματίστηκε μια τεράστια λίμνη, αφού τα νερά μιας φλέβας που έρχεται από το Διαλεχτό και τη Φωτάδα δεν μπορούν να απορροφηθούν και έγινε παρέμβαση με σκαπτικό μηχάνημα για μερική διέξοδο των νερών.

Στον Πυργετό τα νερά σε όλα τα κανάλια δεν βρίσκουν διέξοδο, αφού δύο μεγάλες φλέβες που πέφτουν στον Πηνειό, έχουν υπερχειλίσει και όλο το αγρόκτημα μαζί με κτηνοτροφικές μονάδες έχουν πλημμυρίσει.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι Αστυνομικοί μέσα στη βροχή προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία μετά τους πλημμυρισμένους δρόμους και τους ελέγχους των πλημμυρών.