Η Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Μαρέβα και ART

Η οργάνωση «Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών-FAI/IRF» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην επιχείρηση της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Επιπρόσθετα με την προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνουν την ευθύνη και για τα γκαζάκια στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οι αναρχικοί αφέρουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις εξής πέντε εμπρηστικές επιθέσεις:

Στην επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη «Zeus & Dione» στο Ψυρρή

Σε δύο οχήματα του φασίστα Τριανταφυλλίδη στο Περιστέρι

Σε όχημα διπλωματικού σώματος στον Νέο Κόσμο

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Καρατζαφέρη «ΑΡΤ» στην Καλλιθέα

Οι εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιθετικής αναρχικής αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, καθώς αυτή είναι η μόνη μορφή αλληλεγγύης που αναγνωρίζουμε. Είναι αυτή η οποία δεν περιορίζεται σε συμβιβαστικού χαρακτήρα αγώνες, δεν ετεροκαθορίζεται από δίπολα αθωότητας-ενοχής που θέτει η εξουσία και εχθρεύεται κάθε πολιτική θέση που επιχειρεί τη χριστιανοποίηση της με ανθρωπιστικές αφηγήσεις. Εκείνη την χριστιανοποίηση που θέλει να παρουσιάσει τον εκάστοτε αναρχικό ως θύμα σκευωρίας και ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή, παραβλέποντας τις αξίες που έχουν δομηθεί από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Η αναρχική επαναστατική αλληλεγγύη κινείται σ’ όλο το εύρος της πολυμορφίας είναι ένα σινιάλο συνενοχής στους έγκλειστους αναρχικούς κρατούμενους και μια συνωμοτική εχθροπραξία για τους μαχητές που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Η γλώσσα που μεταφράζει τη θεωρία σε πράξη και τυλίγεται γύρω από το λαιμό κάθε εξουσιαστή».