Σκάνδαλο Novartis: Το FBI έχει βίντεο και ηχητικά με ονόματα Ελλήνων πολιτικών στα χέρια του

Επανέλαβε ότι οι μάρτυρές του έχουν καταθέσει στοιχεία που εμπλέκουν Έλληνες πολιτικούς στην υπόθεση της Novartis ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή  “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως εξήγησε ο νομικός, είναι δικηγόρος των μηνυτών που κατέθεσαν τη μήνυση στις αμερικανικές Αρχές και από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία.

Οι μηνυτές κατέθεσαν «πληθώρα στοιχείων, οπτικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους», ενώ μέσα σε αυτά περιέχονται και στοιχεία που αφορούν σε «αθέμιτες πρακτικές της εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο χρηματισμός κρατικών αξιωματούχων».

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση, σημείωσε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας ότι «οι Αμερικανοί έχουν τη συνδρομή, δεν έχουν όμως το δικαίωμα να κάνουν την έρευνα. Έχουν την υποχρέωση να δώσουν πληροφορίες για την υπόθεση που τους ζητήθηκε» και τόνισε ότι, «αυτό που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται η έρευνα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι τον περασμένο Νοέμβριο η εισαγγελέας Τουλουπάκη είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για την υπόθεση, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει το τι διημείφθη μεταξύ της εισαγγελέως και των αμερικανικών Αρχών.

«Στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή υπάρχουν μόνο πληροφοριακά στοιχεία, αλλά όχι τα ντοκουμέντα», σημείωσε τέλος ο Παύλος Σαράκης.

ΠΗΓΗ  www.ant1news.gr