Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια διακονίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου (φωτος)

Εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση δέκα ετών διακονίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρόντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγοί των κομμάτων του Κοινοβουλίου, πρόεδροι της Βουλής, ο νυν κ. Βούτσης, αλλά και πολλοί πρώην, πλήθος βουλευτών, σύσσωμη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, διευθυντές υπηρεσιών της Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι «δέκα χρόνια πρωθιεραρχίας και άλλα σαράντα χρόνια εκκλησιαστικής διακονίας είναι ένα μεγάλο δώρο του Θεού». Ανέφερε ότι από τα νεανικά του χρόνια σταματούσε στο υπαρξιακό ερώτημα του ανθρώπου προς τον Ιησού Χριστό «Ποιο είναι το νόημα της ζωής;» και τον πλημμύριζε η απάντησή Του: «Αγάπα τον Θεό με όλη τη δύναμη της ψυχής σου και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι: «Τα πενήντα χρόνια που πέρασαν δεν βρήκα κάτι πιο συγκλονιστικό και πιο καταλυτικό. Μέσα στους δύο στόχους αυτούς κρύβεται το νόημα της ζωής. Καρπός αυτής της αγάπης είναι και η αποψινή εκδήλωση που οργάνωσαν τα παιδιά μας με τους δασκάλους τους, για να τιμήσουν κάποιον που επί πενήντα χρόνια της ζωής του, τα μοιράστηκε με την Αγάπη του Θεού και του πλησίον».

Μετέπειτα, έκανε λόγο για την πολύτιμη συνεισφορά των συνεργατών της Αρχιεπισκοπής και βράβευσε αντιπροσωπευτικά κάποιους από αυτούς που προσφέρουν τις δυνάμεις τους στο έργο της Εκκλησίας, τους Ευάγγελο Περλίγκα, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Πολυζώη Κομνηνακίδη, δικηγόρο, Χρήστο Ρώμα, φιλόλογο, Ηλία Κουρεντή, γενικό διευθυντή Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, τον οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο συνεργάτη και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί, Χρήστο Παπακώστα, οικονομολόγο, Αθανάσιο Κολοκυθά, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ και την Ελένη Μελιάδη, παιδίατρο. Την εκδήλωση συντόνιζε ο διευθυντής του Γραφείου Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Βλαβιανός, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος είχε ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.