Jumbo για διαφήμιση με Ψωμιάδη: Είχαμε πάρει άδεια από τον συνθέτη-Αποσύρουμε το τραγούδι

Η εταιρεία Jumbo αποσύρει το αποκριάτικο διαφημιστικό της με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «Ζορό» μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, για λίγο όμως καθώς θα επανέλθει σύντομα με νέα μουσική.

Η διαφήμιση κατέβηκε ήδη από την επίσημη σελίδα των Jumbo στο youtube. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προχωρά οικειοθελώς σε αντικατάσταση της μουσικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι προχωρά οικειοθελώς σε αντικατάσταση της μουσικής και σημειώνει: «τα καταστήματα Jumbo εκπροσωπώντας με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο τη βιομηχανία της χαράς δίνουν και φέτος δυναμικά το παρόν στην γιορτή των αποκριών. Με αφορμή το νέο μας διαφημιστικό σποτ για τις απόκριες στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, διευκρινίζουμε ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση σχολιασμού και εμπλοκής στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Το τραγούδι, όπως και το concept του διαφημιστικού σποτ επαναφέρει τον κ. Ψωμιάδη στο σκηνικό των αποκριών μέσω ενός χαρακτήρα που είχε υποδυθεί και στον παρελθόν. Κάθε άλλος συσχετισμός είναι ατυχής. Επιπλέον σημειώνουμε ότι η χρήση του τραγουδιού είναι καθόλα νόμιμη και έχουν εξασφαλιστεί τα δικαιώματα χρήσης από το συνθέτη / αποκλειστικό δικαιούχο.

Με στόχο ωστόσο την αποφυγή κάθε παρερμηνείας ή συσχετισμού, αποφασίσαμε οικειοθελώς να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση της μουσικής επένδυσης της διαφήμισης, και εν προκειμένω του τραγουδιού με το οποίο κλείνει το διαφημιστικό σποτ αναδεικνύοντας εμπράκτως την πρόθεσή μας για μη σύνδεση με πολιτικά κόμματα».

Ψωμιάδης: Γουστάρω αυτό που κάνω

Νωρίτερα, απαντώντας στο ερώτημα αν θα αποσυρθεί η διαφήμιση ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει: «Δεν αποσύρθηκε τίποτε, μόνο η μουσική θα αλλάξει».

«Πάντα αιφνιδιάζω, είμαι απρόβλεπτος», σχολίασε.

«Είναι μια χαρούμενη διαφήμιση για τα παιδάκια. Είχα πάντα σχέση με τα παιδικά παιχνίδια. Ήμουν 20 χρόνια από τους μεγαλύτερους εμπόρους παιδικών παιχνιδιών» είπε αρχικά ο κ. Ψωμιάδης στον ΑΝΤ1 και επεσήμανε: «Ο πολιτικός Ψωμιάδης έχει συνηθίσει σε τέτοιες απρόβλεπτες κινήσεις. Ο Ψωμιάδης αυτός είναι, έτσι τον έχει γνωρίσει η ελληνική κοινωνία».

«Δεν υπήρχε τίμημα. Εγώ έκανα το γούστο μου. Γουστάρω αυτό που κάνω», είπε μεταξύ άλλων.