Στρατός: Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων!

Νέες σαρωτικές αλλαγές και στον Στρατό έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Στο στόχαστρο έχουν μπει τα σημερινά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θα πάψουν να λειτουργούν από τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, από τα σημερινά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς θα μείνουν μόνο δύο: το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Στα υπόλοιπα θα μπει λουκέτο και μάλιστα άμεσα. Η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες που απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Σε ό,τι αφορά στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Αναλυτικά, από τη Β ΕΣΣΟ του 2008 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Υγειονομικού – Άρτα

Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι Στρατιώτες, θα δημιουργηθούν και τα περισσότερα Σημεία Υποδοχής. Εκεί οι στρατιώτες θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες, όπου θα περνούν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνοντας παράλληλα και εκπαίδευση σε ειδικότητα.