Καθησυχαστικός ο Λέκκας: Το φαινόμενο εκτονώνεται σταδιακά-Τυχόν νέος σεισμός δε θα υπερβαίνει τα 4,5 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στη σεισμική ακολουθία μετά τη δόνηση των 4,4 βαθμών Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Σταμάτα. 

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, είπε πως έχουν σημειωθεί περίπου 15 μετασεισμοί, μεγέθους μέχρι 3 Ρίχτερ, και πως το φαινόμενο «εκτονώνεται σταδιακά».

Τόνισε μάλιστα ότι είναι σημαντικό πως μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει διασπορά επικέντρων στην ευρύτερη περιοχή», το οποίο σημαίνει, όπως εξήγησε, πως «δεν έχουμε διάχυση της σεισμικής δραστηριότητας, που θεωρητικά θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μεγαλύτερα ρήγματα, όπως της βόρειας Πάρνηθας ή του Ευβοϊκού».

Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει νέος σεισμός από το ίδιο ρήγμα, ο καθηγητής δεν το απέκλεισε, καθώς, όπως είπε, «είναι πάντα στις πιθανότητες», αλλά πρόσθεσε πως τυχόν νέος σεισμός δεν θα υπερβαίνει τους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ. Συγκεκριμένα εξήγησε πως «ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα ρήγματα που δεν ενεργοποιήθηκαν σε προηγούμενη δραστηριότητα, τα οποία όμως δεν μπορούν να δώσουν σεισμό μεγαλύτερο από 4,5 Ρίχτερ».

Ο κ. Λέκκας εκτίμησε οτι μπορεί αυτή η δραστηριότητα να συνεχιστεί αλλά πως δεν συνιστά λόγο ανησυχίας για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.