Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ- Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή (upd)

Ένταση επικράτησε μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή με δυνάμεις των ΥΜΕΤ να τους αποτρέπουν να φτάσουν στο προαύλιο του κτιρίου. Δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια, διαμαρτυρόμενοι κατά του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

 

 

Παρών είναι ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει, έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και συγκέντρωση συλλογικοτήτων στα Προπύλαια.

Λόγω της πορείας έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης με συνέπεια να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία. Να σημειωθεί πως σήμερα απεργούν το μετρό (γραμμή 2 και 3) και το τραμ ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στον Πειραιά και στο Λαύριο.